torstai 7. elokuuta 2008

Katso nyt vittu itseäsi.

Kunnallisvaalien alla käydään kovaa keskustelua verotuksesta ja asuntopolitiikasta, verokevennyksiä, ruuan arvolisävero, työttömyys, syrjäytyminen, joukkoliikenteen kehittäminen. Mitäs helvettiä, eikö joku puhunut noista samoista asioista jo muutamia vuosia sitten.


Kun puhutaan joukkoliikenteestä, miksi pitää puhua sen kehittämisestä. Miksi emme puhu yksityisautoilun poistamisesta, jonka seurauksena joukkoliikenne kehittyisi automaattisesti.

Puhumme energiantuotannosta, miksi helvetissä? Joko minä olen itse sairas ja typerä ihminen, tai sitten joku muu on. Mutta siltikin, miksi emme voisi puhua energian käytön lopettamisesta. Et sinä, enkä minä, eikä kukaan muukaan tarvitse katuvaloja kahdenkymmenen metrin välein. Eikä kenenkään tarvitse nähdä kiinni olevan liikkeen valomainosta, ei yöllä, eikä päivällä.


Suurta kohua herätti mtv3:n puheenjohtajatentti, jossa Vanhanen sanoi ilkeästi Urpilaiselle. Ja ihmiset vaativat pätkätöiden lopettamista, samalla kun työskentelevät henkilöstöpalvelun kautta Nokialla. Edistyksellistä.


Mutta helvetti, kun en vain ymmärrä. En voi käsittää, miten kaikista radikaaleimmatkin puolueet puhuvat sitä ja tätä, samalla kun mässäilevät muiden virheillä ja omilla ongelmillaan. Paras tapa lopettaa pätkätyöt, mitä enää ei kyllä kukaan halua, on lopettaa töiden teko kokonaan. Ei valtio ja tehtaat pysy pytyssä ilman työntekijöitä. Tosin tämä länsimainen pullamössöyhteiskunta on tehnyt ihmisistä niin passiivisia, ettei edes pieniin muutoksiin pystytä.

Ei kommentteja: